HK 73 rykker op i 3. division

Champagnen sprang hos herrerne efter en suveræn sejr 27-15 over Hillerød.

Af Ove Dyrstrøm

HÅNDBOLD. Efter nogle sæsoners fravær så er HK 73’s bedste herrer tilbage i 3.division, selv om de endnu mangler at spille to kampe, men da den nærmeste konkurrent KFUM kun mangler en enkelt kamp, og er fire points efter frederikssunderne, så kunne HK 73 lade champagnepropperne sprænge efter søndagens sikre sejr på 27-15 over Hillerød i Frederikssundhallen.

Forståeligt nok til fuld tilfredshed for de over 100 fremmødte tilskuere samt spillerne og trænerparret Jan Gudnitz og Mike Janik.

”Det var den helt rigtige måde at vinde på, når man skal rykke op”, sagde Jan Gudnitz efter sidste dommerfløjt. ”Vi sad på dem fra kampens start, hvor vi igen viste, at vi dækker godt op, og så løb vi rigtig stærkt, hvor de ikke kunne følge med, det blev udslagsgivende for kampens resultat”, sagde HK 73- træneren inden han hastede over til sine glade spillere, hvor champagneflaskernes indhold flød i stride strømme.

Oprykningen må siges af være velfortjent, idet holdet har leveret en helt forrygende sæson, hvor de kun har tabt en enkelt af deres 20 spillede kampe. Søndagens modstander fra Hillerød fulgte nogenlunde med i de første ti minutter ved stillingen 4-3, men så fik forsvaret foran keeper Mikkel Vittrup lukket godt af, og når HK 73-bagspillerne Rasmus Fledelius og Christian Aller steg til vejrs, så kunne Hillerøds forsvar kun se passivt til, og når de blev stoppet med ulovlige midler, så var Mads Krogh en effektiv afslutter på straffekastene. Efter 7-4 midtvejs i halvlegen, så flød spillet for alvor i halvlegens sidste kvarter, så hjemmeholdet kunne gå til pausen med en sikker føring på 14-7.

HK 73 lukkede kampen endeligt i starten af 2.halvleg, da de i løbet af fem minutter havde øget til 19-8, og siden var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Hjemmeholdet holdt dog dampen oppe, og de gav prøver på de kvaliteter, der skal bruges som divisionshold i næste sæson, bl.a. af den unge fløjspiller Carl Schmidt, der viste lovende takter. Han er en af de unge spillere, der er ved at blive sluset ind på det ellers rutinerede mandskab. Via 23-12 midt i halvlegen, så endte opgøret med de sikre sejrscifre på 27-15.

Oprykningen er sikret, og allerede nu kan trænerne så småt starte opbygningen som divisionsmandskab til næste sæson, og Jan Gudnitz er ikke i tvivl om holdet kan begå sig der.

”Jeg tror bestemt godt på, at vi kan klare os i 3.division, det skal nok blive rigtigt godt”, lover HK 73- træneren.

HK 73 spiller sæsonens to sidste kampe onsdag d. 4. april, kl. 21.25 ud mod Ledøje-Smørum HK, og de runder sæsonen af på HK 73’s store håndboldsøndag d. 8. april kl. 15.40 mod KFUM.

Kvalifikationsrækken, herrer: HK 73 Fr.sund – Hillerød HK 27-15 (14-7). HK 73: Mads Krogh 8 (5), Rasmus Fledelius 6, Christian Aller 6, Carl Schmidt 4, Christian Jensen 2, Marc Krogh 1. Udvisninger: HK 73 Fr.sund 5, Hillerød HK 3. Tilskuere 120.